منو
دستکاری بینی

دستکاری بینی پس از عمل بینی چه تاثیری در نتیجه ی عمل خواهد داشت؟

فهرست مطالب

انگشت کردن در بینی کسی را نمی کشد اما عادتی سالم و شایسته هم محسوب نمی شود. این کار نه تنها چندش آور به نظر می رسد بلکه می تواند راه را برای باکتری های خطرناکی که می خواهند در بینی زندگی کنند نیز باز کند. البته  بسیاری از افراد عادت دستکاری بینی را دارند و تا به حال به مشکلی نیز برنخورده اند.

طبق مطالعه ای که در مجله ی روانپزشکی بالینی هم منتشر شد، حدود ۹۰ درصد افرادی که مورد بررسی قرارگرفتند، اعتراف کردند که به طور مداوم بینی خود را دستکاری می کنند. به ندرت ممکن است عادت انگشت کردن در بینی مشکلات جدی به دنبال داشته باشد اما این عادت می تواند برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند مشکل ساز شود. همچنین وجود میکروب های کم در بدن هر شخص سالمی مفید می باشد.

پس اگر شما نیز از این عادت رنج می برید در این مقاله با ما همراه باشید و بدانید که اینجا انتهای دنیا نیست و راه حل های بسیاری برای مشکلتان وجود دارد.

چرا باید عادت دستکاری بینی را کنار گذاشت؟

  1. انگشت کردن در بینی برای سلامت بدن خطرناک بوده و در صورتی که دستتان آلوده به ویروس، قارچ یا باکتری خاصی باشد با دست کردن در بینی این پاتوژن ها راهی به داخل بدنتان پیدا می کنند و ممکن است شما را بیمار کنند.
  2. انگشت کردن در بینی می تواند منجر به تشکیل جوش در فولیکول های موی بینی شود.
  3. اگر یک جوش کوچک درون بینی تبدیل به دُمل چرکی شود، عفونت آن می تواند از طریق جریان خون به مغز برسد.
  4. این عادت ممکن است باعث پاره شدن پوست نازک درون بینی شده و منجر به خونریزی شود. افرادی که زیاد دچار خونریزی های بینی می شوند، بدانند که بهبود پوست داخل بینی ماه ها طول می کشد.
  5. انگشت کردن در بینی هنگامی که سرما خورده اید و یا دچار گرفتگی سینوس شده اید می تواند خطر ابتلا به سینوزیت را افزایش دهد. علت آن است که شما با وارد کردن انگشتتان، میلیون ها باکتری را که زیر ناخن هایتان هستند را وارد بینی تان می کنید. باکتری ها از آن قسمت می توانند به سینوس ها برسند که در صورت تخلیه نشدن این باکتری ها تکثیر شده و منجر به عفونت سینوسی می شوند.

 

  1. در صورتی که به طور مداوم بینی خود را دستکاری کنید، بینی شما مرکز پرورش میکروب ها می شود و در صورتی که دست هایتان را نشویید این باکتری ها به جاهای دیگر نیز منتقل می شوند.
  2. اگر کسی در حین انجام این عمل مچ شما را بگیرد، احساس شرمساری، ناراحتی و چندش آوری درباره عمل شما به آنها دست خواهد داد.

چگونه این عادت را کنار بگذاریم؟

اگر دوست دارید که عادت دستکاری بینی را کنار بگذارید باید ابتدا از تمیز نگه داشتن بینی تان شروع کنید، شماری از رفتار هایتان را تغییر دهید و در صورت نیاز از شخص دیگری کمک بخواهید.

بینی خود را تمیز کنید

مدام فین کنید تا ماده مخاطی و محتویات بینی خالی شود. همچنین می توانید با سرم نمکی بینی خود را شستشو دهید.

مو های بینی خود را از بین ببرید

زیاد بودن موهای بینی می تواند ذرات موجود در هوا را به دام بیاندازد. مثلا ذرات گرد و غبار ممکن است در بین موهای بینی گیر کنند و به شما این حس را بدهند که بینی تان پر شده و نیاز به تخلیه دارد. این باعث می شود که فرد بیشتر مستعد انگشت کردن در بینی شود. برای از بین بردن مو های بینی می توانید از دستگاه های مخصوص اصلاح موی بینی استفاده کنید.

دستان خود را مشغول کنید

اگر دستانتان مشغول باشد دستکاری بینی دشوار تر خواهد بود. هنگامی که مشغول انجام کار دیگری باشید احتمال اینکه ناخوداگاه دستتان به سمت بینی تان رود بسیار کمتر است. می توانید روی کاغذ چیز هایی بنویسید یا تکه های کاغذ را لوله کنید و یا از هر وسیله دیگر برای اشغال دستانتان استفاده کنید.

دستکش دست کنید

استفاده از دستکش دستکاری بینی را سخت می کند زیرا باید قبل از انگشت کردن در بینی دستکش ها را در بیاورید که این به طور ناخودآگاه مانعی برای انجام ندادن این کار خواهد شد. حتی می توانید از دستکش های شیک که با لباس هایتان سِت هستند، استفاده کنید تا این عادت ناخوشایند را زیر ظاهری زیبا حفظ کنید.

علت را شناسایی کنید

دستکاری بینی معمولا پاسخی است به اضطراب یا دیگر احساسات انسان که محیط پیرامون شما می تواند باعث تولید این احساسات بشود. به زمان و مکانی که عادت انگشت کردن در بینی به سراغتان می آید دقت کنید شاید بتوانید عاملی که باعث این عادات می شود را شناسایی کنید. به طور مثال ممکن است زمانی که در صفی طولانی منتظر هستید به دستکاری بینی خود بپردازد که برای اجتناب از آن می توانید یا به مدت طولانی در صف نیاستید ویا در آن هنگام دست های خود را مشغول کنید.

صبور باشید

تغییر هر رفتار یا عادتی نیازمند زمان و تلاش بسیار می باشد و احتمالا انسان در این راه اشتباهاتی نیز خواهد داشت. نا امید نشوید، خود را ببخشید و به راهتان ادامه دهید. با گذشت زمان می توانید این عادت را کنار بگذارید.

به مشاور مراجعه کنید

اگر حس می کنید علت  این عادت دستکاری بینی تان ریشه در احساسات یا روان شما دارد، باید برای حا این مشکل به روانشناس مراجعه کنید. می توانید به پزشک یا مشاور مراجعه کنید و مشکلتان را با وی در میان بگذارید و به توصیه های وی عمل کنید.

 

 

آیا دستکاری بینی پس از جراحی زیبایی بینی می تواند باعث افزایش ورم ها شود؟

پس از هر جراحی، به دلیل پارگی مویرگ ها، دستکاری جای زخم می تواند باعث خروج بیشتر مایعات از مویرگ ها و ورود به بافت شود که همه این ها در نهایت منجر به تورم بیشتر آن بافت خواهند شد. البته قابل درک است که پس از جراحی بینی، درون بینی با پوسته ها و ذرات خشک دیگر پر می شود و انسان را آزار می دهد.

همه متخصصان زیبایی پس از عمل به بیماران خود دستورالعمل چگونگی تمیز کردن بینی شان را می دهند. تمیز کردن بینی با دستور پزشک نه تنها بهتر از راه های دیگر باعث تخلیه بینی می شود بلکه به بیمار کمک می کند تا سریع تر بهبود پیدا کند. تخلیه بینی با دستکاری در آن، می تواند باعث افزایش تورم بینی شود هرچند این کار نمی تواند شکل جدید بینی تان را تخریب کند اما باید سعی کنید تا حد ممکن از این کار بپرهیزید. درباره نحوه تمیز کردن بینی باید با جراح خود مشورت کنید.

در دوره نقاهت جراحی بینی، باید از فین کردن نیز بپرهیزید زیرا باعث افزایش خونریزی بینی می شود.

دکتر محمد حسین طاهریان

دکتر محمدحسین طاهریان ، جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی در تهران با ۳۳ سال تجربه و بیش از ۱۰,۰۰۰ جراحی موفق است که ، یکی از پیشگامان عرصه پزشکی می باشد. او با دانش عمیق و مهارت بی ‌نظیر خود ، به بیماران خدماتی متمایز و درمان‌ های اثربخش ارائه می ‌دهد.

0 0 آرا
امتیاز دهی به مقاله
ثبت نام
اطلاع از
guest


0 پرسش ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات